fbpx

HOLLÓ Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

MINŐSÍTETT PANASZMENTES VÁLLALKOZÁS

Azonosítás:

Aláírásra jogosult személyek:
Holló Péter ügyvezető (vezető tisztségviselő)
Holló Annamária ügyvezető (vezető tisztségviselő)
Székhely: 2030 Érd, Korponai utca 25. A. épület
Adószám: 28928603-2-13 (aktív)
Cégjegyzékszám: 13-06-061273
MKIK nyilvántartási szám: 26A35619
Főtevékenység: 4120 ’08 Lakó- és nem lakó épület építése
Cégnyilvántartásba történő felvétel napja: 1998-02-02
A cég jegyzett tőkéje: 12 806 000 HUF
Nettó árbevétel (2020): 35 962 000 HUF
Adózott eredmény (2020): 19 931 000 HUF
Nettó árbevétel (2021): 28 507 000 HUF
Adózott eredmény (2021): -2 327 000 HUF
Nettó árbevétel (2022): 36 767 000 HUF
Adózott eredmény (2022): -5 447 000 HUF
Beltag(ok): Holló Péter (an.: Kiss Erzsébet)
Kültag(ok): Holló Annamária (an.: Árpás Valéria)
Alkalmazottak száma: 3

Bizalmi besorolás:

Tripla A plusz (AAA+)

Panaszmentességi Igazolás száma: KM-13-3624-112012

11 év

ELLENŐRZÖTT PANASZMENTESSÉG

Minősítési megfelelés:

Ellenőrzött piaci magatartás

A pályázó vállalkozás nem szerepel az Építőipari Panasznyilvántartásban. Vagyis sem maga a vállalkozás, sem a vállalkozás tulajdonosai nem voltak érintve (korábban sem, esetleg másik vállalkozásban) fogyasztói jogsértési ügyben.

Ellenőrzött törvényességi háttér

Működése megfelel a vonatkozó jogszabályokban előírtaknak, illetve rendelkezik az egyes szakmai tevékenységéhez szükséges hatósági engedélyekkel.

Ellenőrzött pénzügyi háttér

Több hivatalos forrásból származó adaton alapul, pénzügyi információk folyamatos ellenőrzése.

Ellenőrzött szakmai háttér

Tervezők-kivitelezők esetében: Szakmai analízis Kereskedők esetében: Helyszíni szemle

Építőipari Panaszmentességi Igazolás - Működési Szabályzat

A minősítés piaci értékének védelme érdekében biztosítani kell, hogy a minősített gazdálkodó szervezet, illetve szolgáltatás, kereskedelem folyamatosan megfeleljen a minősítés működési szabályzata szerinti követelményeinek.

A minősítést használó gazdálkodó szervezetek fogyasztói elismertségét és a minősítés piaci értékének megőrzését a rendszeres és eseti utóellenőrzések biztosítják.

Teljesített bizalmi pontok:

Ellenőrzött panaszmentesség

Ellenőrzött panaszmentesség - részletek

Az Építőipari Panasznyilvántartás elsősorban olyan határozatokat tart nyilván, amelyeket építőipari, vagy az építőiparhoz kapcsolódó fogyasztói panaszügyben, illetve jogsértési ügyben az 1997. évi CLV. fogyasztóvédelmi törvényben leírt Békéltető Testület, vagy a Magyar Bíróság az egyes gazdálkodó szervezetek terhére hozott.

A fentebb leírtak alapján az a gazdálkodó szervezet kerül be negatív bejegyzéssel az Építőipari Panasznyilvántartásba, amellyel szemben az alábbi tények közül legalább egy megállapítható:

  1. az érintett gazdálkodó szervezet tevékenységével kapcsolatos fogyasztói panaszügyben az 1997. évi CLV. Fogyasztóvédelmi Törvényben leírt Békéltető Testület terhelő határozatot hozott, de a gazdálkodó szervezet a határozatot nem hajtotta végre,
  2. a Magyar Bíróság a szolgáltatóra nézve fogyasztói jogsértés, vagy károkozási ügyben jogerősen terhelő ítéletet hozott, és a szolgáltató a fogyasztónak okozott kárt nem térítette meg.
  3. az érintett cég/vállalkozás megszűnt és a garanciális kötelezettségek, illetve más szerződésben vállalt, vagy törvényileg előírt kötelezettségek teljesítéséről annak tulajdonosai nem gondoskodtak

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az Építőipari Panaszmentességi Minősítéshez való jogosultságát végleg elveszíti az érintet gazdálkodó szervezet. Ez a szankció az érintett gazdálkodó szervezet valamennyi természetes személy tulajdonosára külön-külön is érvényes, ami azt jelenti, hogy amennyiben valamelyikük új céget, vagy vállalkozást alapít, illetve másik cégben is tulajdonosok, úgy ezek a cégek is elveszítik jogosultságukat az Építőipari Panaszmentességi Minősítésre.

Békéltető Testületi alávetés

Békéltető testületi alávetés - részletek

Az 1997. évi CLV. Fogyasztóvédelmi Törvényben leírt Békéltető Testület határozatára vonatkozó általános alávetési nyilatkozat. Alávetési nyilatkozattal a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő Békéltető Testület határozatát az építkező-felújító fogyasztókkal szemben, a szerződésből eredő fogyasztói jogviták békés rendezése érdekében elfogadja. A nyilatkozat érvényességét az „Építőipari Panaszmentességi Igazolás” minősítés birtoklásának ideje alatt fenntartja.

Az 1997. évi CLV. törvény 32. § (a) bekezdésére, melynek értelmében, egyezség hiányában a tanács az ügy érdemében kötelezést tartalmazó határozatot hoz, ha a kérelem megalapozott, és a vállalkozás – a békéltető testületnél vagy a kamaránál nyilvántartott, illetve kereskedelmi kommunikációjában közölt – a 36/C. § szerinti általános alávetési nyilatkozatában, az eljárás kezdetekor vagy legkésőbb a döntés meghozataláig nyilatkozatában a békéltető testület döntését magára nézve kötelezőként elismerte.

Továbbá az is fontos, hogy az 1997. évi CLV. törvény 36. § (3) bekezdésére, melynek értelmében, ha a vállalkozás a tanács kötelezést tartalmazó határozatát vagy a határozattal jóváhagyott egyezséget a teljesítési határidőn belül nem hajtja végre, a fogyasztó kérheti a bíróságtól a tanács határozatának végrehajtási záradékkal történő ellátását, a békéltető testület elnökének egyidejű értesítése mellett.

Minimum 5 éves működés

Minimum 5 éves működés - részletek

A statisztikák alapján megállapítható, hogy nem túl magasak az új alapítású cégek túlélési képességei, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden 12. cég megszűnik egy éven belül.

Köztartózásmentes adózó

Köztartózásmentes adózó - részletek

Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.) 260. §-a alapján köztartozásmentes adózói adatbázisban kizárólag az az adózó szerepeltethető, aki/amely együttesen megfelel az alábbi feltételeknek:

  • a közzétételt megelőző hónap utolsó napján nincs az állami adó- és vámhatóságnál és vámhatóságnál nyilvántartott nettó adótartozása, valamint köztartozása;
  • a közzétételt megelőző hónap utolsó napján nincs behajthatatlanság címén nyilvántartott, és el nem évült tartozása;
  • nyilatkozata alapján a közzétételt megelőző hónap utolsó napjáig esedékes bevallási és befizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz/tett;
  • nem áll csődeljárás, végelszámolás, kényszertörlési, illetve felszámolási eljárás alatt;
  • csoportos adóalanyiság esetén a csoportos adóalanynak nincs általános forgalmi adó tartozása;

nem minősül adó megfizetésére kötelezettnek.

A köztartozásmentes adózói adatbázisba történő felvétel iránti kérelem kizárólag elektronikus úton nyújtható be a KOMA elnevezésű nyomtatvány használatával.

Az adatbázisban az egyéni vállalkozók és az adószámmal rendelkező magánszemélyek kérelmük alapján adóazonosító jellel és/vagy adószámmal is szerepelhetnek.

Felelősségbiztosítás

Felelősségbiztosítás - részletek

Tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás

A biztosításnak ki kell terjednie a szerződés megszűnését követő 3 éven belül bekövetkezett, a biztosító részére bejelentett, biztosítási eseménynek minősülő károkra. A károk lehetnek dologi károk, személyi sérüléses károk és tisztán vagyoni károk, melyeket a tevékenységet végző a tevékenység végzése, szerződésének teljesítése kapcsán okoz.

Vízvezeték- és villanyszerelő kötelező szakmai felelősségbiztosítás

219/2017. számú kormányrendelet a villanyszerelők bejelentéséről és nyilvántartásba vételéről szól, és kötelezővé teszi a nyilvántartásba vett szakemberek számára, hogy kötelező felelősségbiztosítást kössenek az alábbi tevékenységekre: villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (fázisonként legfeljebb 100 A túláramvédelmi szervvel védett és 1000 V feszültségszintet meg nem haladó csatlakozó-berendezésre); villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (feszültségszint korlátozása nélkül).

A 220/2017. számú kormányrendelet pedig a víziközmű-bekötést végző személyek bejelentéséről és nyilvántartásáról szól, és szintén kötelezővé teszi számukra, hogy kötelező felelősségbiztosítást kössenek a jogszabályban meghatározott tevékenységekre: ivóvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése; szennyvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése.

Termékfelelősség-biztosítás

A termékfelelősségi kiegészítő feltétel alapján megkötött felelősségbiztosítási szerződés keretében a biztosító – a szerződésben megállapított mértékben és feltételek szerint – mentesíti a biztosítottat, mint a biztosítási ajánlaton megnevezett termék gyártóját, importálóját, forgalmazóját, a termék hibája által a biztosítón és a biztosítotton kívüli személynek okozott olyan személysérüléses károk és dologi károk megtérítése alól, amelyekért a biztosított a termékfelelősségre vonatkozó jogszabályok szerint felelősséggel tartozik. A biztosított termékek ugyanazon hibájára visszavezethető károk (sorozatkárok) egy káreseménynek tekintendők.

Szakkivitelezői vagy/és szakkereskedői szerződés

Szakkivitelezői - szakkereskedői - részletek

Az Építőipari Panasziroda tapasztalataiból egyértelműen megállapítható, hogy az építőipar általános szakmai színvonalának süllyedése, talán hosszútávon még a munkaerőhiánynál is súlyosabb kérdés lehet. Ennek elkerülésében meghatározó jelentőséggel bír az építőipar gazdasági szereplőinek szakmai színvonalának növelése, aminek nélkülözhetetlen feltétele, a tudatos önképzés.

Ilyen szakkivitelezői és/vagy szakkereskedői szerződésnek tekinthető a gyártó, forgalmazó cég vagy szakmai szervezet által kiállított képzési igazolás vagy oklevél is.

Hitelesített referencialista

Hitelesített referencialista - részletek

A vizsgált vállalkozás által bemutatott referencialistát a Nyugodt Építkezés Panasziroda elemzői hitelesítik.

Minimum 5 db ellenőrizhető referencia, név, projekt és helyszín megadásával. Kötelező a telefonos elérhetőségekre is, hogy elemző munkatársaink ellenőrizni is tudják őket.

Így biztosított a 100%-hitelesség.

Minimum 4.0 értékelési átlag

Minimum 4.0 értékelési átlag - részletek

Legalább egy értékelés 4.0 vagy annál magasabb értékelési átlaggal.

A nyugodtepitkezes.hu oldalon beérkező értékelések mellett évente egy alkalommal kampányszerűen internetes hirdetéseken keresztül webes felméréseket (CAWI-Computer Assisted Web Interviewing methodology) is végez szervezetünk.

A beérkezett értékeléseket minden esetben hitelesítik elemző munkatársaink.

Így biztosított a 100%-hitelesség.

A bizalmi besorolásokat a Nyugodt Építkezés Információs Iroda a rendszeres utóellenőrzések alkalmával felülvizsgálja, és adott esetben változtat a minősített vállalkozás besorolásán.

ÍRJON ÉRTÉKELÉST!

Ossza meg Ön is tapasztalatait, írjon értékelést!

Szörnyű

Gyenge

Átlagos

Nagyon jó

Kiváló

Pontosság:

Mennyire volt elégedett a határidők betartásával?

Tisztaság:

Mennyire volt elégedett a tisztasággal?

Udvariasság:

Mennyire értékeli a vállalkozás munkatársainak udvariasságát?

Szakértelem - minőség:

Mennyire volt elégedett az elvégzett munka minőségével?

Ár-érték arány:

Mennyire értékeli az ár és a teljesítmény arányát?

     Nem ajánlom

          Ajánlom

Ajánlás:

Ajánlaná a vállalkozást barátainak?

Telefonszám, amin a hitelesség ellenőrzése céljából elérhetjük Önt. Kérjük, nemzetközi formátumban adja meg, és csak számokat és "+" jelet használjon!

A biztonság és a magánélet az első számú prioritás számunkra.
A legfrissebb webes szabványokat és ellenőrzéseket alkalmazzuk, amelyek garantálják az Ön adatainak biztonságát. A megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok, az Adatvédelmi szabályzatban foglaltakat elfogadom.
Továbbá a gomb megnyomásával hozzájárulok, hogy a nyugodtepitkezes.hu oldal üzemeltetője információs leveleket küldjön számomra.

ÍRJON ÉRTÉKELÉST!

Ossza meg Ön is tapasztalatait, írjon értékelést!

Pontosság:

Mennyire volt elégedett a határidők betartásával?

Tisztaság:

Mennyire volt elégedett a tisztasággal?

Udvariasság:

Mennyire értékeli a vállalkozás munkatársainak udvariasságát?

Szakértelem - minőség:

Mennyire volt elégedett az elvégzett munka minőségével?

Ár-érték arány:

Mennyire értékeli az ár és a teljesítmény arányát?

Ajánlás:

Ajánlaná a vállalkozást barátainak?

Telefonszám, amin a hitelesség ellenőrzése céljából elérhetjük Önt. Kérjük, nemzetközi formátumban adja meg, és csak számokat és "+" jelet használjon!

A biztonság és a magánélet az első számú prioritás számunkra.
A legfrissebb webes szabványokat és ellenőrzéseket alkalmazzuk, amelyek garantálják az Ön adatainak biztonságát. A megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok, az Adatvédelmi szabályzatban foglaltakat elfogadom.
Továbbá a gomb megnyomásával hozzájárulok, hogy a nyugodtepitkezes.hu oldal üzemeltetője információs leveleket küldjön számomra.

HOLLÓ Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

Panaszmentességi Igazolás száma: KM-13-3624-112012

PANASZBEJELENTÉS

Amennyiben panaszt szeretne bejelenteni, kérjük, szíveskedjen az alábbi adatlapot kitölteni.

 

PANASZ BEJELENTÉSE

A telefonszám, amin elérhetjük Önt, kérjük, nemzetközi formátumban adja meg, és csak számokat és "+" jelet használjon!

Kérem, hogy doc, docx, pdf, jpg, png, gif, zip vagy rar fájlt töltsön fel. Legnagyobb megengedett fájlméret: 10 MB

Nyugodt Építkezés Védelem garanciát a Nyugodt Építkezés Információs Iroda kizárólag abban az esetben biztosítja, ha a kérdéses panaszügyben érintett olyan vállalkozás, amely rendelkezik érvényes Építőipari Panaszmentességi Igazolássall.
A biztonság és a magánélet az első számú prioritás számunkra.
A legfrissebb webes szabványokat és ellenőrzéseket alkalmazzuk, amelyek garantálják az Ön adatainak biztonságát. A megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok, az Adatvédelmi szabályzatban foglaltakat elfogadom.
Továbbá a gomb megnyomásával hozzájárulok, hogy a nyugodtepitkezes.hu oldal üzemeltetője információs leveleket küldjön számomra.

A jelentés eredménye mentes minden szubjektív emberi tényezőtől, így garantálja a vizsgált vállalkozások azonos elvek alapján történő megítélését.

A Nyugodt Építkezés Információs Iroda folyamatosan figyeli a  jogosultság feltételeit.

Forrás: Nyugodt Építkezés Információs Keretrendszer

Készítette: Pákozdi Előd Ervin vezető elemző

Jóváhagyta: Flórián Zsolt megfelelőségi vezető

Adatkezelés jogalapjai:

A hivatalos forrásból származó személyes adatok meghatározott célokra történő felhasználását jogszabály mondja ki. Ezt a jogalapot használjuk, amikor a vállalkozások tulajdonosainak, vezető tisztségviselőinek adatait, vagy egyéni vállalkozók adatait kezeljük.

A kiegészítő forrásokból származó adatok esetében az utóellenőrzések alkalmával a vállalkozások hozzájárulását kérjük az adatok rögzítéséhez, közléséhez. Ezt a hozzájárulást a vállalkozás bármikor megváltoztathatja, visszavonhatja.

Bizonyos esetekben jogos érdekre hivatkozunk, ezeknél az adatkezeléseknél mindig megvizsgáljuk, hogy az adatkezeléssel milyen mértékben korlátozzuk a természetes személy magánélethez való jogát és csak akkor történhet meg az adatkezelés, ha garantálni tudjuk, hogy a céljai előbbre valók az egyén érdekeinél.

A Nyugodt Építkezés Információs Iroda a hivatalos források hibáiért semmilyen felelősséget nem vállal.

A biztonság és a magánélet az első számú prioritás számunkra, ezért kialakítottuk azokat a technikai és szervezési intézkedéseket - eljárásokat, amelyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

A legfrissebb webes szabványokat és ellenőrzéseket alkalmazzuk, amelyek garantálják a 100%-os adatbiztonságot. Adatvédelmi szabályzat